Limba română este mai veche decât latina (VIDEO)

Limba română este mai veche decât latina (VIDEO)

Aug 7, 2013

Chiar dacă mulți ar dori să cenzureze această idee, tot mai multe probe arată că exact așa stau lucrurile, că latinitatea limbii române nu vine de la Roma, că limba română este mai veche decât latina…

Pornind de la ultima confirmare a acestui lucru, confirmare făcută de Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, am realizat o emisiune la Nașul Tv unde am dezbătut acest lucru împreună cu prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militară Națională. Între timp am postat emisiunea pe Youtube, așa că poate fi vizionată de oricine, oricând.

Să vă remintesc ce spunea și Miceal Ledwith (declarație pe care o puteți vedea în emisiunea dedicată subiectului): “Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București. Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).”

Daniel Roxin

9 comentarii

 1. Gerula /

  Da , este adevarat , am inregistrat si eu videoclipul de pe youtube , in care este vorba de fapt despre calendarul Mayas si apocalipsa , dar la un moment , Miceal Ledwith aminteste de unde se trage limba latina fara a da amanunte . Miceal Ledwith a fost consilierul Papei Ioan Paul al II-lea , deci avea acces la arhiva Vaticanului , acolo unde sunt ascunse toate cartile scrise de istoricii , filozofii sau geografii antichitatii.

 2. Cheetah /

  Felicitari, Domnule Roxin!
  Ati pus punctul pe I in acest minunat spatiu Geto-Dacic autentic.
  Sa stiti ca acest subiect, foarte serios, merita dezvoltat si revenit asupra lui ori de cate ori aveti chemarea sa o faceti.

  Brava!

 3. toni beck /

  Tot ce am citit este adevarat . Stiu asta din familie , mama mea ne spunea intodeauna ” noi nu suntem urmasii Romei, noi suntem urmasii lui Decebal. Nu am intzeles-o atunci , pt.ca nu ne-a dat explicatzii.

 4. Viorica Chivu /

  Limba noastra-i o comoara…

 5. valahu /

  Acum creapa inima-n unguri si-n toti dusmanii romaniilor care-s aici de la-nceputuri, romanii n-au dus razboaie de cotropire ca dusmanii care ne discrediteaza din orice pozitie

 6. Helga /

  Stiam demult asa ceva. Romana este aproape Latina, sau invers, ceea ce nu putem spune despre franceza sau celelalte limbo latine si Latina in sine
  Bravo!!! Daniel, traduceti emisiunile in engleza, ca la filme ca sa mariti audienta!
  Felicitari, si inainte cu forta spre adevar!

  • Cheetah /

   Franceza veche, provencala, e foarte apropiata de limba romana taraneasca milenara. Un dictionar franceza veche-franceza noua ar fi foarte util pentru dovada.
   Puteti citi “Studii de cultura si civilizatie romneasca” autor Gabriel Gheorghe si veti gasi multe lucruri interesante acolo, de ex. copiii francezi, spun primele cuvinte “mama” si nu “maman” respectiv “tata” si nu “papa”. Sau “jARDin”, “en gARDe!” respectiv englezescul “yARD” care “cam” contin milenarul ARD pornit din Carpati, unde se zice “gARD” la ceva cu semnificatii similare. Astea sunt niste exemple minore ce pot starni imaginatia oricui vrea sa navigheze slobod prin lingvistica indo-europeana pornind de la originile observarii si denumirii naturii inconjuratoare de catre om.

 7. Constans Dacus - Constantin /

  Sentimentul de a fi urmas de Daci Nemuritori. Cu stima si respect, ne vedem in lupta ce va fi.

 8. Ciprian /

  E interesant si simt ca nu poate fi altfel!Undeva ,departe,in estul Turciei,e un complex in varf de munte numit NEMRUT DAGI(in traducere “nemuritorii daci/munti)!!!Veti vedea chipuri familiare din muntii Carpati “cu caciulile pe frunte”!!!
  http://www.enational.ro/dezvaluiri/romania-mea/%E2%80%9Cnemuritorii-daci%E2%80%9D-din-centrul-turciei-95543.html/

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>