Lovitură de moarte dată revizionismului maghiar. Patru istorici unguri susțin că românii au fost PRIMII în Transilvania!!!

Categories Articole, documentare și cărțiPosted on

Cu cât ne apropiem mai mult de anul 2018, anul în care se sărbătorește Centenarul Marii Uniri, cu atât războiul mediatic al revizioniștilor maghiari va deveni mai agresiv, mai murdar. Incapabili să accepte realitățile istoriei și adevărul despre istoria Transilvaniei, frustrați, de un secol, de consecințele Tratatului de la Trianon care a desființat Imperiul Austro-Ungar, fanaticii “Ungariei Mari” vor tulbura apele cât de mult vor putea.

De altfel, îndoctrinarea de generații a tinerilor maghiari, atât în Ungaria, cât și în România, îi face pe cetățenii de etnie maghiară să respingă cu ură chiar și realitățile dincolo de orice îndoială, cum ar fi faptul că Iancu de Hunedoara (regent al Ungariei) era român, că Matei Corvin (cel mai important rege al Ungariei) era pe jumătate român, la fel cum alt regent al Ungariei, Nicolaus OLAHUS, avea la rândul lui rădăcini românești, chiar și numele său dovedind aceasta (Olah în maghiară înseamnă VALAH).

Ce să mai vorbim, în acest caz, despre cea mai puțin tolerată realitate istorică de către unguri, consemnată clar de izvoarele istorice maghiare: și anume faptul că românii trăiau deja aici, în Transilvania și în Câmpia Panonică, la venirea ungurilor, în secolul IX; că românii au fost primii în ARDEAL!

Tocmai de aceea, faptul că o serie de istorici maghiari din Evul Mediu, din secolul al XIX-lea sau din vremea noastră recunosc primordialitatea românilor în Transilvania, reprezintă o lovitură mortală dată revizionismului maghiar. Și dacă o parte dintre aceste surse le puteți descoperi în filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ (pe care vă invit să îl vizionați mai jos), pe altele vă invit să le aflați astăzi, cu ajutorul celor de la ziarul Adevărul…

Adevarul.ro:  Istoricul clujean Ladislau Gyemant susţine că “românii sunt cei mai vechi locuitori ai Transilvaniei, menţinuţi în permanenţă pe pământul pe care îl locuiesc, anterior celorlalte popoare (deci şi ungurilor)” şi recunoaşte “caracterul nedrept şi abuziv al sistemului politic instalat ulterior, cu excluderea românilor”.

Istoricul maghiar Kovary Laszlo, în lucrarea sa “Statistica Ardealului”, susţine că „românii sunt urmaşii romanilor colonizaţi în Dacia de împăratul Traian, fiind găsiţi aici de unguri mult mai târziu, prin sec. al IX-lea”.

În “Antichităţile Ardealului”, Kovary Laszlo, scrie: “La venirea maghiarilor, Ardealul era locuit de neamul românilor (olah nemzet). De la ei au preluat maghiarii stăpânirea Transilvaniei”.

Szilagyi Sandor preciza, la rândul său: “Nu se poate contesta faptul că românii au deţinut Transilvania cu mult timp înainte de venirea principelui maghiar Tuhutum, care s-a luptat cu valahii lui Gelu în partea de nord-vest a Transilvaniei, cu Glad în Banat şi cu Menumorut în Crişana, căpetenii demne de amintit.”

Csetrenyi Svartics Ignac scria: “Românii trăiau aici (în Transilvania) la începutul domniei lui Arpad. Ei au fost cei cuceriţi de către Tuhutum. De aici, ei (românii) s-au înmulţit foarte mult în regiunea Tisei, în Ungaria.”

Citeste mai mult: adev.ro/nto8f8

Mai clar de atât nu se poate!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Ilustrație dracon dacic: Gabriel Tora

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns