Susține și tu campania arheologică 2017. Șantierul arheologic de la Poiana Cireșului, locul unor descoperiri de interes mondial, are nevoie de ajutor

Categories ArheologiePosted on

Șantierul arheologic de la Poiana Cireșului a intrat deja în conștiința publică, ca urmare a descoperirilor de interes mondial făcute aici în ultimii ani. Astfel, la marginea orașului Piatra Neamț, pe coama unui deal, echipa de arheologi condusă de prof. univ. dr. Marin Cârciumaru și dr. cercetător Elena Cristina Nițu, au descoperit lucruri remarcabile: cea mai veche statuetă sculptată din România și această parte a Europei, veche de peste 20.000 de ani, obiecte de podoabă vechi de 20.000 sau 29.000 de ani, o cantitate foarte mare de unelte și arme care i-au aparținut așa-numitului Om Gravetian, ce avea la Poiana Cireșului o tabără de vânătoare…

Cu toate că importanța acestui șantier este una de interes mondial, Ministerul Culturii, prin intermediul Comisiei de Arheologie, a refuzat în ultimii ani să finanțeze acest șantier arheologic, orientând banii în special pentru șantierele care cercetau obiective romane sau grecești de pe teritoriul României. Din acest motiv, existența acestui șantier arheologic a depins într-o mare măsură de finanțarea pe care am realizat-o noi, prin intermediul Asociației Geto Dacii.

Astfel, pentru al 4-lea an consecutiv, ne-am angajat să plătim cazarea și mâncarea a 15 arheologi, timp de o lună, să asigurăm transportul acestora până la obiectiv și înapoi și să le mai oferim arheologilor bani pentru achiziția unor obiecte de strictă necesitate pentru munca pe șantier.

Desigur, acest lucru nu s-a putut face decât cu sprijinul vostru, al celor care ați făcut donații și sponsorizări sau ați trimis un SMS. Tocmai de aceea, și în acest an vă cerem sprijinul pentru a putea asigura finanțarea șantierului arheologic de la Poiana Cireșului. Cei care doriți să o faceți aveți mai multe opțiuni:

  1. Puteți să faceți o donație sau o sponsorizare către Asociația Geto Dacii. Aveți aici conturile asociației: http://adevaruldespredaci.ro/2013/03/donatii-si-sponsorizari/
  2. Puteți achiziționa un produs de pe magazinul online DACIA ART: http://dacia-art.ro/
  3. Sau puteți trimite chiar acum un SMS cu textul DAVA şi adresa dv de e-mail la 7472, tarif 5 E+TVA/SMS (număr valabil în reţelele Orange, Telekom, Vodafone și Digi) şi veți primi în contul lui: 1. Filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ în format HD (scenariul și regia Daniel Roxin); 2. Cartea GETO-DACII ÎN LITERATURA ROMÂNĂ (autor Iulia Brânză Mihăileanu). Ambele în format digital. Imediat după trimiterea SMS-ului vei primi un mesaj în care ți se va solicita confirmarea plății. Acest al doilea mesaj este taxat normal.

Mulțumim tuturor celor care ne vor fi aproape și în acest an. Avem motive temeinice să credem (pe baza a ceea ce au descoperit arheologii anul trecut, dar nu au mai avut timp să avanseze cu cercetarea) că și acest an va fi unul al descoperirilor de interes mondial!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Un articol deosebit de interesant despre Podoabele descoperite la Poiana Cireșului, articol scris de prof. univ. dr Marin Cârciumaru, poate fi citit în revista ISTORIE INEDITĂ. Revista este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns