Genealogia lui Mihai Viteazul se răstoarnă: urmaș al unor Împărați Bizantini?

Categories DezvăluiriPosted on

Mihai Viteazul, numit și Malus Dacus (Dacul del Rău) de către dușmani, a fost, fără nicio îndoială, una dintre cele mai importante figuri ale istoriei noastre. Personalitate deosebit de puternică, eroul unirii de la 1600 a trebuit să dovedească o mare abilitate politică, atât pentru a ajunge pe tronul Țării Românești, cât și pentru a aduce împreună cele trei Țări Dacice, după cum mai erau numite țările românești în acele vremuri.

Istoria oficială ne spune că Mihai a fost fiul din flori al voievodului Pătrașcu cel Bun și al doamnei Teodora, o grecoaică, fiind pe jumătate român, pe jumătate grec… Dar alte dovezi răstoarnă această variantă a istoriei: dacă în prima era român din partea tatălui și grec din partea mamei, în a doua este grec din partea tatălui și român din partea mamei. De asemenea, conform noilor probe (necunoscute în vremea lui), Mihai Viteazul este urmașul a doi Împărați Bizantini.

Care sunt dovezile și noile informații cu adevărat inedite despre viața și strămoșii lui Mihai Viteazul vă invit să descoperiți într-o emisiune cu totul și cu totul provocatoare pentru istoria noastră, în care l-am avut invitat pe prof. dr. în istorie Marin Cristian, autorul unei cărți de colecție despre viața, faptele și documentele istorice care vorbesc despre Mihai Viteazul.

Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns