Despre continuitatea dacică în Transilvania

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Uneori mă întreb, siderat, cum e posibil ca drepturile istorice pe care românii le au în Transilvania, în Ardeal, să fie puse sub semnul întrebării de-alde un Boia sau alte personaje din aceeași specie pseudoistorică?

Pentru că despre continuitatea dacică din această zonă strigă în gura mare nenumărate tradiții și obiceiuri, portul popular și simbolistica tradițională, vocea sângelui…

Dincolo de nenumăratele cetăți și așezări fortificate dacice (culmea ironiei, cele mai multe în așa numitul Ținut Secuiesc), dincolo de artefactele geto-dacice, mărturie a acestei continuități stau și izvoarele istorice, multe dintre ele maghiare, care vorbesc adeseori despre românii din Evul Mediu ca despre urmașii geto-dacilor sau daco-romanilor.

Cu toate că lucrurile sunt limpezi, propaganda maghiară își face mai departe treaba murdară și mistifică istoria, așa cum a făcut-o secole de-a rândul. Tocmai de aceea aducerea în spațiul public a acestor adevăruri este o datorie față de acest neam, cu atât mai mult cu cât autoritățile nu fac prea multe în acest sens.

Așadar, vă invit să urmăriți acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare în care, împreună cu prof. dr. Mihai Popescu discutăm despre continuitatea dacică în Transilvania.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns