„CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR” – Un film de excepție realizat de FRANCEZI despre istoria, enigmele și legendele din ROMÂNIA. Dă SHARE!

Categories Dezvăluiri, documentare și cărțiPosted on

După doi ani de muncă, echipa franceză de documentariști condusă de DEIMIAN a finalizat și lansat un film care, cu siguranță, va ajunge pe marile posturi internaționale de televiziune.

Numit CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR, filmul dedică o oră și patruzeci de minute istoriei de pe meleagurile noastre, de la cultura Cucuteni până la cea a Geto-Dacilor, explorând în același timp locuri și artefacte enigmatice, povești și legende locale despre evenimente misterioase care s-ar fi putut petrece cândva aici.

Este de subliniat faptul că filmul nu este un documentar istoric, în înțelesul clasic al termenului, ci mai degrabă unul din zona enigmelor și misterelor Terrei…

Realizat la un nivel artistic excepțional, cu un montaj, o grafică și o secțiune de sunet cu care s-ar mândri posturi tv de calibrul BBC, Discovery sau National Geographic, filmul face servicii majore imaginii României.

La realizarea lui am fost invitat să particip și eu, dar și alte persoane din România, pe lângă realizatorii și cercetătorii francezi…

Filmul atinge și o serie de subiecte controversate precum Tăblițele de la Sinaia, Tăblițele de la Tărtăria sau legendele uriașilor (Jidovilor). Chiar dacă sunt și câteva locuri în care realizatorii francezi au interpretat puțin greșit anumite aspecte istorice, filmul este, în ansamblul său, unul remarcabil realizat, un film care va aduce beneficii majore României și va atrage în țara noastră mulți turiști străini.

În acest moment documentarul este disponibil pe internet în limbile Română, Franceză, Engleză și Spaniolă. Așa că, dacă aveți prieteni vorbitori ale celor trei limbi străine enumerate, este o ocazie foarte bună să îi invitați să descopere lucruri foarte interesante despre România.

Mai jos puteți vedea primele 22 de minute în limba română… Pe contul de VIMEO al filmului există și varianta gratuită de 22 de minute în franceză, engleză și spaniolă.

Pentru vizionarea integrală a filmului trebuie plătit, însă vă asigur că merită! Dar asta apreciați dumneavoastră, după ce vizionați fragmentul gratuit de 22 de minute, postat la sfârșitul articolului.

Varianta integrală aici: https://vimeo.com/198659081

Daniel Roxin

CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR – primele 22 de minute. Folosiți butonul CC pt a alege subtitrarea în limba română:

Celălalt Pământ al Zeilor | România versiune – 22 mn GRATUIT from Le savoir des anciens on Vimeo.

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns