Călătorie în fascinanta istorie străveche a României

Categories Arheologie, documentare și cărțiPosted on

Nu întâmplător spațiul carpato-danubiano-pontic a fost numit de mulți cercetători străini (arheologi, istorici și lingviști) ca fiind leagănul culturii europene. Aici descoperim din cele mai vechi timpuri urme fascinante ale culturilor străvechi – din epoca de piatră, până în atichitate…

Multe dintre acestea sunt încă ascunse prin pivnițele muzeelor, prin sertarele unor arheologi. Din fericire, munca preseverentă a unor cercetători, adeseori nespecialiști, le aduc la lumină și astfel aflăm despre acestea cu toții.

Invitat la emisiunea mea, Adevăruri Tulbutăroare (difuzată la Nașul Tv), regizorul Leonardo Tonitza, realizatorul unui film de excepție, NIASCHARIAN – SĂ RENAȘTEM (îl puteți viziona mai jos), ne relatează lucruri deosebit de interesante despre aventura realizării acestui film, despre descoperirea unor artefacte de excepție și despre întâlnirea lui cu arheologii și sitoricii străini care spun că aici, pe malurile Dunării, s-a format prima mare cultură a Europei.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

NIASCHARIAN – SĂ RENAȘTEM

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns