Documente care răstoarnă istoria oficială. Ce au făcut românii în Mileniul de Întuneric?

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Istoria românilor este plină de lacune… Din punct de vedere arheologic, nu s-a cercetat sistematic nici măcar 3% din siturile arheologice cunoscute. Dacă luăm în calcul multele alte situri care nu sunt în evidențele arheologice, vom coborî lejer cu cercetarea arheologică sistematică sub 1%.

Acest gol de informație istorică face trimitere în special la așa numitul Mileniu de Întuneric, perioada secolelor III-XIV, o perioadă despre care se spune că este extrem de săracă în documente care să vorbească despre istoria românilor, despre o eventuală continuitate, pornind de la geto-daci.

În acest context al disputei legate de continuitatea românească pe aceste pământuri, la editua Geto Dacii a apărut cartea “Românii în Mileniul de Întuneric” (disponibilă pe Dacia Art.ro) – restituiri culturale culese de Marius Fincă,o lucrare  care contrazice teoriile oficiale, cu foarte multe izvoare istorice.

Împreună cu profesorii Gheorghe Iscru și Mihai Popescu, am dezbătut acest subiect într-unul dintre episoadele emisiunii Adevăruri Tulburătoare, pe care vă invit să îl urmăriți mai jos.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi vizionată la Nașul Tv în fiecare vineri,de la ora 22:00 și în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

Lasă un răspuns